Bluesy’s Challenge

Bluesy’s Challenge is een korte video reeks die ik gemaakt heb op mijn stage. Ik mocht werken met een super gevoelig en onzeker paardje. Ik beschrijf even de achtergrond zodat jullie mee zijn met Bluesy’s verhaal.

Bluesy is een Rocky Mountain Horse en hij leeft in Cody Wyoming. Toen de fokker in de buurt geld problemen had werden al hun jonge paarden verkocht. Zo kwam hij op de ranch terecht waar ik stage volgde. In zijn eerste zomer op de ranch werd hij zadelmak gemaakt.

Al de paarden overwinterde elk jaar op de berg. Heel de winter lang mochten ze genieten van het echte leven. Geen mensen in hun leven. Een echte verwerkingsperiode van de zomertraining. Tot het voorjaar. Dan wordt de kudde terug gehaald van de bergen en wordt de training herhaald en verder gezet.

Bluesy kwam onder mijn hoede en ik merkte dat hij erg onzeker was.
Door al dat geproest naar enge dingen. Hij kreeg al snel de bijnaam Snort! Het was voor mij heel belangrijk dat hij leerde obstakels te trotseren voor ik met hem de bergen in moest trekken. Ik filmde voor jullie een stukje van zijn obstakel training.

Bluesy’s Challenge Deel 1
Kijk mee in deze 3-delige-videoreeks hoe ik met kleine aanpassingen de obstakels minder eng maak. Bluesy krijgt meer zelf vertrouwen en is steeds minder angstig.
In Deel 1 zien jullie hoe het moeizaam gaat. Hij werkt tegen en blokkeert.
Kijk de volgende delen en volg mee hoe hij steeds meer snapt wat ik bedoel.
Bluesy’s Challenge Deel 2
Bluesy begint te snappen wat ik van hem wil. Ik neem op de juiste momenten pauze. Wanneer hij weet dat de noodles niet erg zijn kunnen we de moeilijkheidsgraad verhogen.
Bluesy’s Challenge Deel 3
Wil je echt weten of je paard het gesnapt heeft ? Wel ga dan opzoek naar de waarheid.
Dat is ook wat ik in de laatste fase deed van dit obstakel.
Kijken je mee?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.