Blog

Confession of an equestrian: paardrijden is moeilijk

Het is niet voor iedereen weggelegd, paardrijden. Er komt veel bij kijken. Het is niet enkel paardrijden maar ook een paard onderhouden en velen onder ons onderschatten de energie die hierin steekt. Daarnaast dragen we een heleboel nieuwe verantwoordelijkheden. Het is niet zoals een fiets. Je werkt met een levend dier dat een eigen instinct … Lees verder Confession of an equestrian: paardrijden is moeilijk

Where the magic happens

header

Je ziet het niet maar de paarden doen het wel! Ruiters en grootmeesters waarvan hun hulpen onzichtbaar worden. Je ziet ze bijna niet bewegen maar de paarden voeren ongelooflijk zware en moeilijke oefeningen netjes uit. Al wie ambitie heeft, streeft ernaar om diezelfde onzichtbare hulpen te beheersen. Maar hoe ontstaat dit?  Intentie  Ondertussen is het … Lees verder Where the magic happens

Wist je dat de neusriem invloed heeft op je paard zijn houding?

Wist je dat de neusriem invloed heeft op je paard zijn houding?? Ik ging weer eens op wetenschappelijk onderzoek uit en vond een heel interessant artikel. ~ Een onderzoek naar de impact van de positie van de neusriem op de paarden hun fascia- en zenuwdynamiek . Ze hebben 3 verschillende posities op een paarden hoofd … Lees verder Wist je dat de neusriem invloed heeft op je paard zijn houding?

Heb jij écht de controle over de voeten van je paard?

Tijdens het rijden draait het vaak om je paard in de juiste houding op de juiste plaatst te krijgen. Hier komt veel precisie bij kijken. Ray Hunt heeft hier een prachtige verwoording voor en ik kan het zelf niet beter uitleggen dus lees even deze quote: Met deze tekst in het achterhoofd bedacht ik een … Lees verder Heb jij écht de controle over de voeten van je paard?

Gebruik jij de ogen van je paard wel?

In deze video leer je hoe je de beginselen van het parkeren kan aanleren. Met deze video leer je hoe je van de stick een visuele cue kan maken. Dit kan je met allerlei signalen. Zo kan je met deze cue verder bouwen tot je op een geweldige manier kan opstappen of travers kan aanleren. … Lees verder Gebruik jij de ogen van je paard wel?

Hoe leer ik werken met druk en fases?

Ik geloof dat iedereen zijn eigen paard kan trainen. Zolang je er maar 200% voor gaat. Met deze vlog geef ik jullie al een puzzelstuk voor je basis. Het gebruik van druk is onmisbaar in de wereld waar paarden en mensen willen samenwerken. Leer hoe je druk moet gebruiken en wanneer het genoeg is.