
Praktisch
Privélessen geef ik op jou stal.
Mijn werkveld ligt binnen de 30 km rondom Zandhoven. Als je net buiten deze straal valt maak je geen zorgen want ik heb een plan. Om je de torenhoge transport kosten te besparen, werk ik met verschillende prijskaartjes.
Wil je liever niet alleen les volgen? Dat neem een kijkje bij de duolessen.
Voor het afzeggen of her-plannen van een les dien je dit 48u voorafgaand aan de les door te geven. Bij latere annulering wordt de les in rekening gebracht.
Je kan via het contactformulier je verdere vragen stellen.
Thema's
Ik beperk mezelf niet enkel tot rijlessen. Hieronder beschrijf ik kort de thema’s waarin je les kan krijgen.

Grondwerk en Horsemanship
Wil je jezelf meer bekwaam maken in het werk vanaf de grond en de horsemanship technieken? Heb je genoeg van het getrek en gesleur aan je paard? Krijg je je paard niet zo vlot op de trailer?
Als je antwoord op een of op meerdere van deze vragen “ja” was, dan zijn deze lessen iets voor jou.
Leer technieken waardoor jij en je paard beter gaan communiceren. Leer je paard te wijken voor druk. Bereid je paard voor op trailerladen, behandelingen van de hoefsmid en de dierenarts. Met deze nieuwe technieken sta je sterker in je schoenen.

Liberty en freestyle
Wil je de band tussen jezelf en je paard versterken? Wil je het teamwerk van jou en je paard op de proef stellen? Is werk in vrijheid een van je ultieme doelen ?
Dan zijn deze lessen de lessen die je hiertoe leiden.
Leer hoe je je paard naar je toe kan laten komen als hij nog niet vastgebonden is. Als hij bij je is kan je hem ook weer achteruit terugsturen. Leer hem over de ton springen zonder halster aan. Door deze lessen wordt de band met je paard sterker dan ooit!
When you take off the halter, you’re only left with one thing : The truth ! “Pat Parelli”
Niet enkel vanop de grond maar ook al rijdend kan je werken zonder touwen. Met freestyle leer je hoe belangrijk je zit en intentie is. Met de juiste timing kan je rijden zonder zadel en hoofdstel.
Basis rechtrichten
Door je paard recht te richten kan hij leren zijn gewicht te verdelen over zijn vier benen. Als we gaan rijden moeten we het paard voorbereiden op de verandering in zijn evenwicht. Ook voeren we tijdens het rijden een hele reeks onnatuurlijke bewegingen uit. Denk aan cirkels en achteruit stappen. Hierdoor moeten we het paard goed voorbereiden.
Horizontaal evenwicht
Een paard loopt van nature met zijn gewicht op de voorhand. Als wij er dan op willen rijden zorgt dit voor problemen. Om uiteindelijk de verzameling te bereiken moet het gewicht meer naar de achterhand verplaatst worden.
Diagonaal evenwicht
Net zoals mensen hebben paarden en goede en slechte kant. Ze bewegen bv linksom beter en lossen dan rechtsom. Door recht te richten maken we beide kanten even sterk en soepel. Hierdoor zal het paard zijn eigen evenwicht beter kunnen bewaren waardoor hoger geschoolde oefeningen vlotter aangeleerd kunnen worden.
Finesse
Wanneer we het paard vanop de grond in balans hebben gebracht kunnen we de oefeningen ook in het zadel uitvoeren. De hulpen moeten ook vanuit het zadel begrepen worden. Je paard moet nu leren zijn evenwicht te bewaren met het gewicht van de ruiter bovenop zijn rug.
